Haber

BUÜ’nün gönüllü sağlık ekibi iyileşiyor

BURSA (İGFA) – BUÜ Tıp Fakültesi ve Hastanesi’nde görev yapan 1 Doçent, 1 Tıp Fakültesi Üyesi, 2 yan dal araştırma görevlisi, 17 araştırma görevlisi ve 2 hemşire depremden etkilenen 10 farklı ilde hizmet vermeye devam ediyor. Üniversite yönetimi, afetin ilk gününden itibaren Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve UMKE ile koordineli olarak bölgedeki sağlık çalışanı ihtiyacına cevap verebilmek için gönüllü olarak işe gidebilecek kişileri belirledi. Hazırlık sürecinin ardından bölgeye giderek çalışmalara başlayan sağlık çalışanı; cerrahi operasyon, ilk yardım ve diğer tüm sağlık hizmetlerinin sorumluluğunu üstlenir.

23 KİŞİLİK EKİP İHHHAT HİZMETLERİNE 10 FARKLI İLDE DEVAM ETMEKTEDİR

Üniversite yönetiminin paylaştığı bilgilere göre; BUÜ Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Bölümü’nde görev yapan Doç. Radyoloji Anabilim Dalı’nda görev yapan Dr. Çağlar Ödek, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Fatih İnecikli, Yan Dal Araştırma Görevlileri Sibel Baykut ve Abdüsselam Genç, farklı birimlerde görev yapan araştırma görevlileri Göksel Aydoğan, Seçkin Ulutaş, Ahmet Kanat, Furkan Tahsin Bolat, İlker Gökay Güney, Burak Büyükpolat, Gizem Gedikoğlu, Tolga Evrim Sevinç, Semih Özmen, Büşra Şimşek Güney, Furkan Yanık, Mehmet Ali Şahin, Zeynep Hilal Erdoğan, Ehtigad Huseynzade, Muhammed Hüseyin Uçar, Nermin Caferli ve Sevda Yürekli ile hemşireler Dilanur Ünver ve Gurbet Kaya, depremin olduğu 10 ilde yürütülen sağlık hizmetlerinde gönüllü olarak görevlendirildi.

REKTÖR KILAVUZU: ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin afetin yaşandığı ilk günden itibaren büyük bir hassasiyetle yardım çalışmalarına ellerinden gelen katkıyı verdiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Olayı duyar duymaz yaşadığımız üzüntüyü bir kenara bırakarak, devletimizin yetkili kurumlarıyla koordineli olarak yapılması gereken ne varsa katkı sağlamak için çaba sarf ettik. İlk etapta bölgeye gönderilecek yardım malzemelerinin toplanması, yetkililere ulaştırılması ve nakdi yardımların ilgili kurumlara ulaştırılması için çalıştık. Akabinde arama kurtarma ekiplerimizin afet bölgesine gönderilmesi için görüşmeler yaptık. Ekiplerin sevk edilmesi ile İl Sağlık Müdürlüğümüz ve UMKE’nin gönüllü sağlık grubu talebi için Tıp Fakültemiz ve Hastanemiz bünyesinde düzenleme planladık. 130 sağlık çalışanı bölgeye gitmek için bize başvurdu. Listemizi İl Sağlık Müdürlüğümüze ilettik. Kurum içinden 23 sağlık çalışanı talep edildi. Her biri 10 farklı ilde son derece değerli hizmetler veriyor. Başta işçilerimiz olmak üzere bölgede çalışmalarını sürdüren kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

habertonya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu