Haber

Pratisyen hekimi bıçaklayan temizlikçiye 11 yıl hapis

İSTANBUL Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kin beslediği Halit Altınoluk’u pratisyen hekim olarak defalarca bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan temizlik görevlisi Ramazan Çalışkan, 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. “kasten öldürmeye teşebbüs” hatası. Mahkeme, sanıklar hakkında haklı işlem indirimi ve haksız tahrik uygulamadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sanıklara verilen cezayı sosyal medya hesabından paylaşarak yargıya teşekkür etti.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üçüncü duruşması görülen duruşmaya tutuklu sanık Ramazan Çalışkan getirildi. Duruşmada İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü avukatı ile müşteki avukatı Halit Altınoluk da hazır bulundu.

İlgili Makaleler

TANIKLAR DİNLENDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen pratisyen hekim Ali Bolat, tecrübeye dayalı bilgisi olmadığını belirterek, “Ancak sanıkla yaklaşık 2 hafta önce hastanede karşılaştığımda neden hastanede olduğunu sordum. çünkü mesaisi olmadığını biliyordum.Mağdura atıfta bulunarak sıraya oturduk, kadınları görev yerine getirdi,bir şekilde kandırdı ve ‘Cinsel tacizde bulunduğunu söyledi’ dedi. “Böyle insanlar yaşamamalı.” Duruşmada ifade veren sağlık memuru Emre Karakuş, olayı doğrudan görmediğini belirterek, “Dikkatimi çekmedim, arkadaşlarımla hastane dışında kahvaltı yapıyordum, sanığın bu eylemi yaptığını öğrendim. Telaş olduğunu ve doktorun bıçaklandığını duyunca zanlıya bunu neden yaptığını sorduğumda, “Kardeşime haber vereyim, bunu kim öldürürse cami sevabı kadar sevap alır” dediğini aktardı. inşa edilmiş.”

RUH HASTALIĞI YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRME TALEBİNE DÖNÜŞ Sanık avukatı, sanığın akıl hastalığı yönünden yeniden değerlendirilmesini talep ettiklerini de ifade etti. Mahkeme, sanığın uzun süredir bir eğitim ve araştırma hastanesinde çalıştığını dikkate alarak, akıl hastalığı nedeniyle muayene olmayı gerektirecek bir neden bulunmadığı gerekçesiyle talebi reddetti.

Savcı GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLADI Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, müşteki Halit Altınoluk’un İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde pratisyen hekim, sanık Ramazan Çalışkan’ın ise hastanede dezenfektan olarak çalıştığını belirtti. Mütalaada sanıkların olay tarihinden 2-3 ay öncesinden başlayarak müştekinin kadın hastaları aldatarak cinsel eylemlerde bulunduğunu iddia ettiği, müştekiye husumet beslediği ve müşteki ile iki defa mahkeme huzurunda tartıştığı açıklandı. olay. Mütalaada, olay tarihi olan 4 Haziran 2022 tarihinde hastanenin acil servisinde çalışan müştekinin saat 08.50 sıralarında doktor arkadaşlarıyla kahvaltı yapmakta olan müştekinin yanına geldiği, “Seni öldüreceğim” deyip bıçağı karnına dayadı, müşteki ise ayaklarını yere atarak kendini korumaya çalıştı. Sanığın bıçağı sallamaya devam ederek kendini savunmaya çalışan müştekiyi iki kolunu birleştirerek yaraladığı, kaçan müştekiyi tekrar yakalayıp sırtından bıçakladığı ve çevredeki vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi. biri sanığa çelme taktıktan sonra onu. Sanığın tutuklandığı sırada “Bu adamı öldürmek cami yapmaktan daha sevaptır” gibi sözler söylediğinin belirtildiği mütalaada, müştekinin yarasının kolaylıkla telafi edilebileceği anlatıldı. tıbbi müdahale. Savcı, sanığın ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ hatasından 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

KAÇIRILMASINI TALEP ETTİ Sanık avukatı, mütalaayı kabul etmediğini belirterek, eylemin korkutma amaçlı olduğunu, öldürme kastının bulunmadığını, yaralama suçundan karar verilmesini ve tahliyesini talep etti. Sanık Ramazan Çalışkan, “Olay ağır tahrik altında ani bir olaydır, beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi.

“ŞİKAYETÇİYİZ CEZALANDIRILACAK” İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Müşteki avukatı ise sanıkların cezalandırılmasını ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet fiillerinde indirim uygulanmaması kararının uygulanmasını talep etti.

SUÇ İNDİRİMSİZ VERİLDİ Mahkeme heyeti, sanık Ramazan Çalışkan’ı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 11 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların haksız tahrik ve hal indirimi kararlarını uygulamayan heyet, tutukluluk halinin devamına da karar verdi.

SAĞLIK BAKANI SOSYAL MEDYADAN TEŞEKKÜR

Sanık Ramazan Çalışkan’a verilen hapis cezasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 4 Haziran 2022’de hastane personeli tarafından misyoner hekime yönelik bıçaklı saldırı davası” Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “Saldırgan adam öldürmeye teşebbüsten 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıya teşekkür ediyoruz” dedi.

kandiraajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu