Haber

UNESCO fıstık işlemeciliğine adım attı

GAZİANTEP (İGFA) –Gazi kentinde yapımı büyük emek ve dikkat gerektiren çeyizin vazgeçilmez bir parçası olan Antep El Sanatları’nın gelecek nesillere yaşatılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ilk girişimde bulundu.

Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş’i ziyaret eden Önder Fatma Şahin, Antep El Sanatlarının insanlığın ortak mirası olarak ilan edilmesi ve yaşatılması için yapılacak çalışmaları anlattı. UNESCO Kültürel Miras Listesi’ne dahil edilmiştir.

İlgili Makaleler

Ziyarette Önder Fatma Şahin’e Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay ve Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Zafer Okuducu eşlik etti.

Beyaz bir kumaş üzerine iplerin sayıp çekilmesiyle el işçiliği ile yapılan Antep El Sanatları çekilen iplerin beyaz, sarı ve krem ​​renkli iplere sarılıp örülmesi ile tamamlanıyor. İlk örneklerinin kesin tarihi bilinmemekle birlikte yaygın olarak Gazi halkı tarafından yapılmaktadır. Eski Türk işlemesi özelliğini taşıyan Antep El Sanatları’nın üretimi, günümüzde gümüş iplik, renkli iplikler ve yardımcı nakış iğneleri kullanılarak tekniğini kaybetmeden devam etmektedir.

habertortum.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu